4. 10. 2012

Česko budoucnosti: Krajské volby pohledem IHNED.cz

Každý den jeden kraj. V takovém tempu představuje Ihned.cz jednotlivé regiony Česka. Jak dopadnou letošní volby do krajských zastupitelstev? Poslední, v roce 2008, vyhrála s převahou ČSSD. Než se pustíme do rozhodování, měli bychom svůj kraj (i ty ostatní) poznat ze všech stran.
Zdroj: Ihned.cz

Do krajských voleb zbývá necelý týden. Zpravodajský server Ihned.cz připravil před volbami do krajských zastupitelstev průvodce, který ve formě reportáží, rozhovorů a zpráv představuje jednotlivé regiony Česka.

První speciál z Olomouckého kraje odstartoval už v pondělí 24. září, tři týdny před volbami. Poslední pak nastoupí kraj Liberecký den před volbami.

Každý region reprezentuje jedna osobnost, tzv. hybatel. Jeho očima pohlédneme na oblast v budoucnosti. Očima redaktorů a fotografa, kteří se vypraví na místo, potom zažijeme kraj, jaký je ve všední obyčejný den.

Cesta Olomouckým krajem nás zavedla od jednoho z nejjižněji položených měst kraje Kojetína, přes Prostějov, do Olomouce, přes Šumperk do ruční papírny ve Velkých Losinách a nakonec až k horní nádrži unikátní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně.

V Olomouci můžete závidět studentům Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého jejich novou budovu. Nenechte se odradit rozkopaným Dolním náměstím a vyhledejte kavárnu Caffé Trieste. Skvělou kávu si tady můžete dát za 24 korun. Cestou krajem na sever vyhlížejte z okének auta, vlaku nebo autobusu. Určitě zahlédnete nějaký ten šumperák. Ve Velkých Losinách si nenechejte ujít poslední nepřetržitě fungující ruční papírnu ve střední Evropě. A jestli budete mít ještě čas, doporučuju elektrárnu Dlouhé stráně. Třeba budete mít větší štěstí na počasí.

Zdroj: ihned.cz, Jiří Koťátko
Už znáte svůj kraj lépe? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat